Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان در دیدار نخبگان با رئیس جمهور گفت: معادن سرب و روی قرار بود سرانه درآمد مردم را بالا ببرد، اما اکنون ریه‌های فرزندان را به قیمت نان به گروگان گرفته است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، علیرضا جراحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان در دیدار رئیس جمهور با نخبگان استان زنجان به سخنرانی پرداخت و نظرات و مطالبات دانشجویان از رئیس جمهور را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جراحی در این مراسم با اشاره به اینکه جمعیت زنجان یک و سه دهم جمعیت کشور است اشاره کرد و گفت:، اما سهم این استان از تولید ناخالص داخلی کشور زیر یک درصد است.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان بیان کرد: می‌دانیم کشوری با مشکلات تلنبار شده تحویل گرفته اید و حل ابرمسائل سال‌های اخیر زمان بر است؛ اما همت شما و همکارانتان و تلاش‌های شبانه روزی دولت، امیدوارمان کرده است.

  دانشگاه آنچه باید باشد، نیست

وی با اشاره به مشکلات دانشگاه‌های کشور گفت: دانشگاه باید مبدأ تحول واتاق فکر دولت، حلال مسائل کشور و محل تربیت دانشمند متدین و متعهد به کشور باشد، اما نیست. در یک کلام دانشگاه آنچه که باید باشد، نیست.

 

جراحی با بیان اینکه ارتباط دولت و دانشگاه سازوکار مشخصی می‌طلبد، افزود: این سازوکار به ویژه در زمینه حمایت از طرح‌های پژوهشی و ایجاد یک مدل صحیح در ارتباط با صنعت باید ایجاد شود.

 

وی ادامه داد: حال که استانداری از جنس علم و دانشگاه برای زنجان برگزیده اید، نیکو است تا با ایجاد یک کُریدور مشخص ارتباطی دولت با نخبگان به جذب ایده‌های مفید و قابل انجام پرداخته و حمایت‌های لازمه را در این خصوص انجام دهید.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان بیان کرد: پای علم در کفش صنعترگان لنگان است و گوی در ایران علم و صنعت دو خط موازی هستند که هیچ گاه به هم نمی‌رسند.

مشکلات آبی زنجان از نگاه دانشجویان

وی در ادامه به مشکلات آبی استان پرداخت و گفت: الگوی نامناسب استقرار جمعیت، شیوه کشاورزی ناکارآمد و سوءمدیریت آب از دلایل عمده این مشکل است.

 

جراحی با اشاره به اینکه تنها هفت درصد از آب مصرفی کشور در منازل استفاده می‌شود، ادامه داد: وقتی بیشتر آب در کشاورزی و صنعت مصرف می‌شود، صرفه جویی خانگی عملا تأثیر محسوسی در کاهش مصرف آب ندارد.

 

وی تصریح کرد: اگر این آب مصرفی موجب افزایش تولید و صادرات و ارز آوری بود کمتر جای حسرت بود، ولی متاسفانه به علت عدم وجود الگوی کشت و صنایع تبدیلی، دسترنج کشاورز که با هزینه‌ای بالا تولیدشده، با بهره وری کمی همراه است.

 

نماینده دانشجویان دانشگاه‌های استان زنجان خطاب به رئیس جمهور تأکید کرد: از شما انتظار داریم تا با یک دیپلماسی صحیح و اصولی، جور بی تدبیری‌های گذشته را بکشید و اجازه ندهید پروژه‌های سدسازی کشور‌های همسایه، اقلیم غرب کشور را از لحاظ ریز گرد و زیست بوم تهدید کند. نگذارید از تحریم هسته‌ای به تحریم آب برسیم.

قهرمانان زنجانی بدون زیرساخت‌ قهرمان می‌شوند

وی یکی دیگر از مسائل مهم زنجان را، مساله ورزش دانست و گفت: استان قهرمان ساز زنجان که ورزشکارانش پای ثابت مدال آوری در مسابقات بین المللی هستند، زیرساخت‌های ابتدایی برای ورزش قهرمانی را ندارد و اگر اراده‌ای نباشد دیگر قهرمانی از واترپلو، ووشو، بدمینتون زنجان ظهور نخواهد کرد. همانطور که تجربه نشان داده ورود جدی جوانان و نوجوانان به امر ورزش از آسیب‌های اجتماعی می‌کاهد.

مشکلات جهادگران دانشجو

جراحی به مشکلات گروه‌های جهادی اشاره کرد و گفت: برخی متولیان دولتی کمترین بینش از چرایی تشکیل گروه‌های جوان و جهادی ندارند. گروه‌هایی بی مزد و منت با کمترین امکانات، شبانه روز در مسیر جهاد و تلاش قدم گذارده اند و مسئولان به جای تسهیل گری، پیش پای آنان سنگ اندازی می‌کنند.

 

وی تأکید کرد: مشخصا درخواست می‌کنیم دستور بدهید مسئولان دولتی جهادگران را حلقه میانی بین خود و مردم بدانند و امکانات و تجهیزاتشان برای کمک به جهادگران دریغ نکنند.

راه‌های مواصلاتی زنجان جان مردم را به خطر انداخته 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان به مشکلات راه‌های مواصلاتی این استان اشاره کرد و گفت: این مسیر‌ها جان مردم را به خطر انداخته است. حتی آزادراه‌های منتهی به زنجان هم کیفیت مناسبی ندارند.

 

وی بیان کرد: مشکل جاده‌های استان در زمینه جذب گردشگر و ورود صنعت نیز اثرگذار بوده است. سالهاست شهرستان خدابنده از عدم اتصال به شبکه سراسری راه آهن رنج می‌برد و جاذبه‌های بی نظیر گردشگری ماهنشان، متاثر از کیفیت نامناسب جاده هاست.

معادن صدای زندگی را در زنجان خاموش کردند

جراحی به فعالیت بزرگترین معادن روی ایران در این استان اشاره کرد و گفت: اگرچه استان زنجان سرشار از منابع معدنی است؛ اما سوء مدیریت‌ها موجب شده تا این معادن کمترین خاصیت را برای استان داشته باشد و ارزش افزوده معادن به خارج از استان و حتی کشور می‌رود.

 

وی از رئیس جمهور خواست تا اجازه ندهد شلاق بی عدالتی، مردم را از آرمان‌های انقلاب دور کند و ادامه داد:. پارادوکس غم انگیز این مناطق آنجاست که معادن نه تنها نتوانسته صدای زندگی را جاری کند؛ بلکه صدای ماشین آلات سنگین، فقط جاده‌های آن مناطق را از بین برده است و گرد و غبار نصیب اهالی کرده است.

 

جراحی گفت: معادن سرب و روی قرار بود معیشت مردم را تأمین کرده و سرانه درآمد مردم را بالا ببرد، اما امروز ریه‌های فرزندان این دیار را به قیمت نان به گروگان گرفته است. آب شرب مردم آلوده شده که زمینه ساز بیماری سرطان و مشکلات ناباروری در مردم شده است.

 

وی ادامه داد: صنعتی که حتی پسماندش هم برای مردم دردسرساز شده و تقاضا داریم این مساله را به دید معضلی ملی بنگرید و زمینه فاصله گرفتن کارخانجات سرب و روی از شهر را فراهم کنید.

اراده‌ای برای رونق روغن جهان نیست

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان در ادامه به مشکلات کارخانه روغن جهان پرداخت و گفت: بیش از یک سال است که دانشجویان بسیجی پیگیر حل مشکل این کارخانه هستند و امروز از همین تریبون صراحتا اعلام می‌کنیم که مصائب روغن جهان برخلاف ادعای مسئولان، تاکنون حل نشده؛ چراکه اصلا اراده‌ای بر حل مشکل نیست.

 

وی ادامه داد: این خط تولید نمایشی که امروز دیدید فقط به خاطر سفر شما و در همین چند روز راه افتاده و باز هم به حالت سابق برخواهد گشت. فرصت‌ها به حد کافی داده شده و اگر قرار بر اقدامی بود انجام شده بود. والله که کارگران پاسوز کارفرمایان زورگو شدند. حل این مشکل فقط یک راهکار دارد. خلع ید از مالک و برگزاری مزایده‌ای جدید و شفاف و راه اندازی مجدد.

ارزآوری چاقوی زنجانی

جراحی درخصوص حمایت از صنایع دستی این استان گفت: صنعت چاقو یکی از مهم‌ترین صنایع دستی در استان زنجان است که از دیر زمان اشتهار جهانی داشته است که با حمایت از این صنعت هم نیاز داخلی پاسخ داده می‌شود، هم از خروج ارز جلوگیری می‌شود همچنین صادرات آن برای کشور ارز آوری داشته و اشتغال قابل توجهی ایجاد می‌کند که البته تمامی این موارد نیاز به حمایت و پشتیبانی جدی مسئولین استانی و البته کشوری دارند.

 

وی تصریح کرد: البته مشکلات صنعت استان بسیارند و فرصت بیان نیست. مثلا از ۷۵۰ واحد یکی از شهرک‌های صنعتی زنجان، بیش از ۹۵ درصد متعلق به صنایع خرد و کوچک است و امروز شدیدا مشکل حمایت از این واحد‌ها وجود دارد؛ چراکه بروکراسی پیچیده موجب شده تا برای اعطای وام به صنایع خرد، استعلام‌های ۲۰ گانه لازم باشد؛ اما برای صنایع بزرگ نه. آقای رئیسی تولید را از دست بانک‌ها نجات دهید.

 

نماینده دانشجویان زنجانی در دیدار با رئیس جمهور بیان کرد: اینکه مدیران استانی بخواهند مانند مسئولان پیشین و برای خوش خدمتی، متوسل به گزارش‌های دروغ شوند، زخم کاری بر قلب ملت است. بر دهان متملقان خاک بپاشید و برای گزارش‌های غلط هزینه بتراشید تا بساط چاپلوسی در تمام سطوح اداری کشور برچیده شود.

 

وی رئیسی را «خادم جمهور» خطاب و خاطرنشان کرد: مشکلات این کشور از خودرو سازی تا بورس از ازدواج تا مسکن از تورم تا بروکراسی اداری از هفت خوان صدور مجوز تا نوسانات ارز همگی عواملی است تا جوانان امروز از دولت شما انتظار داشته باشند و این را بدانید مادام که نفعتان در نفع ملت و دردتان، درد ملت و ثابت قدم در راه ولایت باشید، دست الهی و دعای خیر ملت پناهتان خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سفر استانی رئیس جمهور به زنجان بسیج دانشجویی زنجان دانشگاه آزاد زنجان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زنجان اشاره کرد و گفت استان زنجان رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۳۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران

بر اساس منطق حکمرانی و عقلانیت اقتصادی؛ ظرفیت‌های یک کشور در حالتی که نیاز به نیروی کار یا تشکّل‌های جمعیتی نیست، باید تبدیل به ارزش افزوده شود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران

محمد خاتمی، لیدر جبهه اصلاحات به تازگی در سخنانی که سایت جماران آنها را منتشر کرد با طرح این کنایه که امیدواریم بزرگان کشور نگرانی این را داشته باشند که مشکلات را حل کنند(!) گفته است:

"تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم."[1]

*اگرچه ایران اسلامی توانسته است به برخی اهداف خود در سند چشم‌اندازه 20 ساله برسد و برخی از آنها هم نزدیک شود لکن سؤال خاتمی درباره برخی از شاخص‌ها همچنان موجه است و باید به آن پاسخ داد...

نکته اول در قبال پاسخ به سؤال خاتمی این است که بخش زیادی از مجموع 20 سال متعلق به تحقق سند چشم انداز در اختیار مدیریت دولتی اصلاح‌طلبان بوده است و جا دارد آنها بیشتر از هر کس دیگری به مردم درباره میزان پیشرفت در سند چشم‌انداز گزارش بدهند.

نکته دوم این است که نمی‌شود از مسیر پیشرفت حرف زد اما از طوفان‌ها و بلایا و دره‌های خطرناک دستکند شده در طول مسیر چیزی نگفت!

آقای خاتمی آیا می‌داند که اثر فتنه او و دوستانش در سال 88 بر سرعت پیشرفت کشور و زیاد شدن تحریم‌ها علیه مردم ایران چه بود؟

3 دوره "تحریم انتخابات" که خاتمی حامی آن بود چه؟ آیا تحریم انتخابات که عملا به معنی هدف گرفتن شقیقه نظام سیاسی کشور است هیچ تأثیری در کاهش سرعت پیشرفت کشور نداشته است؟

"سیاه‌نمایی از اوضاع کشور و دعوت دائم مردم به خیابان" که قاتق نان اصلاح‌طلبان در شب و روز بود را چطور باید ارزیابی کرد؟

خاتمی باید بداند که بخش اعظمی از وقت و انرژی و تدبیر کشور طی 20 سال گذشته صرف مقابله با این توطئه‌های خانمانسوزی شده است که هر یک به تنهایی می‌توانست تمام ابعاد زندگی و اقتصاد و معیشت و امنیت مردم را با مخاطره مواجه کند. اما نظام اسلامی در مقابل تمام این دسیسه‌های خطرناک ایستاد و در عین حال به یک هژمونی جهانی تبدیل شد که امروز نه تنها از معیشت مردمش دفاع کرده است بلکه همپیمانان خود در اقصی نقاط جهان را نیز زیر چتر حمایت خود دارد. و ایضا درخشش موشک‌های ایران در آسمان تلاویو نیز که حتما به سمع و نظر آقای خاتمی رسیده است.

ملاحظه می‌شود که ایران علیرغم تمام توطئه‌هایی که بخش بزرگی از آنها نیز عامل داخلی داشته؛ اما به جایگاه امروزینی رسیده است که عده کثیری در جهان با اطلاق هژمونی به ایران موافقت یافته‌اند.

پس باید واقعیت مطلوب ایران را دید و البته سؤالات فوق‌الذکر را هم از آقای خاتمی و دوستانش پرسید!

درباره وضعیت پیشرفت ایران در سند چشم‌انداز 20 ساله همچنین خوانش این تحلیل 2 سال قبل مشرق که با عنوان "اشک‌ها و لبخندهای سند چشم انداز ۱۴۰۴؛ امروز کجا هستیم!؟" منتشر شد نیز خالی از لطف نیست.

***

کارنامه‌هایی که باید آنها را به مردم معرفی کرد

آیت‌ا... محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) طی سخنانی در مراسم تجلیل از استادان منتخب این مرکز گفته است:‌ استادان حوزوی باید از جهت معیشت تأمین شوند.

به گزارش شفقنا، او در عین حال تصریح کرده است: برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت استادان به ثمر رسیده است.[2]

*اذعان آیت‌ا... فاضل لنکرانی به کارآمدی مدیریت حوزه‌های علمیه یک اذعان باارزش و حاوی این معناست که کارآمدی نصب‌العین برنامه‌های مدیریت حوزه‌های علمیه است.

کارآمدی موثر و دور از شعارزدگی و نمایش که می‌بینیم مورد اشاره استادان حوزه نیز قرار گرفته است و همگان وظیفه داریم برای معرفی آنها به مردم تلاش کنیم.

دقت شود که معنای "کارآمدی" و مدیریت اصولی همین است و باید اثرات چنین مدیریتی آنچنان ملموس باشد که جامعه هدف نیز بتواند دقیقا بدان‌ها اشاره کند.

آیت‌ا... علیرضا اعرافی که از اعضای مجلس خبرگان نیز هست؛ مدتی قبل در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور با برشمردن ایرادات طرح نهضت ملی مسکن به عدم توانایی عمده مردم برای بازپرداخت اقساط این طرح اشاره کرده بود.[3]

***

نگاهی به الزامات "حکمرانی پیشرفته اسلامی" برای مهاجرین خارجی

افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان به تازگی طی سخنانی در دیدار با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی پیرامون ظرفیت‌های صنعتی و پیشرفت این استان گفته است: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، او به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.
کرمی تصریح می‌کند: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد. از آن طرف نیاز نیست افغانستانی‌ها را از ایران خارج کنیم"![4]

*سخنان استاندار محترم کاملا صحیح است الّا در بخش آخر که می‌گوید با عنایت به پیشرفت ایران و توسعه همکاری با کشورهای همسایه از جمله افغانستان آنگاه نیازی نیست افغانستانی‌ها را از ایران خارج کنیم!

باید دانست که بر اساس منطق حکمرانی و عقلانیت اقتصادی؛ ظرفیت‌های یک کشور در حالتی که نیاز به نیروی کار یا تشکّل‌های جمعیتی نیست؛ باید تبدیل به ارزش افزوده شود نه اینکه در اختیار اتباع خارجی قرار گیرد.

زیرا در این حالت مفهوم مرز و ملت و حکمرانی و پرچم مورد استشکال قرار می‌گیرد.

بله! ما با افغانستانی‌ها برادریم و همدرد آنها در مصائب و مشکلات افغانستان هستیم. و ایضا بر اساس همین برادری و هم‌کیشی بود که مهاجران جنگ‌زده افغانستان را پذیرفتیم و همچنان نیز میزبان آنها (اعم از شیعه و سنی) هستیم.

اما به لحاظ منطق حکمرانی؛ افغانستانی‌ها باید به کشورشان بازگردند و در خاک خودشان نموّ داشته باشند.

چه در این حالت است که سطح همکاری‌های دو کشور نیز می‌تواند ارتقای بیشتری بیابد چون بخشی از جمعیت بازگشته؛ دارای استعداد و تخصصی هستند که در ایران اسلامی به دست آورده‌اند و لذا اکنون که در سنین ثمردهی هستند، می‌توانند کمک‌کار کشور و حکومتشان باشند.

از سوی دیگر ایران اسلامی نه تنها در گستره جمعیت فعلی خود بلکه در گستره جمعیت بسیار بیشتر (که نیازمند آن است) نیز نیازمند تمام ظرفیت‌های خویش است و هر توجیهی برای اختصاص بخشی از این ظرفیت به اتباع خارجی مسموع نیست. مگر همانطور که اشاره شد در حالت نیاز به نیروی کاری که مشاغلی را در داخل کشور میزبان بر عهده بگیرد که شهروندان بنا به هر دلیلی در آن شغل‌ها نیستند. پدیده‌ای که البته در ابعادی از اقتصاد ایران هم بروز کرده و برای جبران آن می‌توان در کنار افغانستانی‌ها به اتباع کشورهای دیگری غیر از افغانستان هم نگریست.

من‌حیث‌المجموع باید این مسئله نصب‌العین مدیران حکمرانی خاصّه در وزارت کشور باشد که ترتیباتی اتخاذ کنند تا اتباع محترم افغانستانی نه تنها فی‌الفور به کشور مادر بازگردند بلکه تدابیری هم برای حاضرین افغانستانی در ایران (اعم از مجاز و غیر مجاز) لحاظ شود تا هم حضور معیشت و کارکرد آنها برای خودشان و برای حاکمیت ایران بهینه شود و هم اگر نیازی به کار یا تخصص آنان در بازار کار ایران وجود دارد؛ فی‌الفور به سمت آن شغل راهنمایی شوند.

این الزامات "حکمرانی پیشرفته اسلامی" بایستی مد نظر تمام مسئولان و مدیران کشور باشد و هرگز از آنها تخطی نکنند.

***

1_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1630446

2_https://fa.shafaqna.com/?p=1788220

3_khabaronline.ir/xk5dz

4_https://irna.ir/xjQrZz

دیگر خبرها

  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • همدردی مردم نیویورک با دانشجویان معترض
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • تشکر مردم غزه از دانشجویان آمریکایی
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود